Pasta jajeczna - przepis. Przepisy na Sosy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pasta jajeczna
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        -jajka 5 szt.
-ser żółty ( np. ementaler czy gouda) 25-30 dkg
-gruby szczypior 1 pęczek (można dodać więcej)
-majonez 3-4 duże łyżki
-sól, pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jajka ugotować, ostudzić i obrać.
Ser żółty, całe jajka zetrzeć na tarce, na grubym oczku.. Szczypior drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać w misce dodając majonez. Można dodać soli i pieprz wg uznania (uwaga ! czasami majonez jest dostatecznie doprawiony). Pasta powinna być dość zwarta.
Można jej użyć do wypełnienia jajek, pomidorów, kruchych babeczek, listków cykorii lub po prostu jako pastę na pieczywo.
Przepis podała nam:

                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.