Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie    
 
    
        Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Schab krotoszyński ZM Pekpol – 500g
- olej - 3 łyżki
- cebula – 2 średnie szt.
- podgrzybki mrożone – 250g
- kurki mrożone – 250g
- śmietana kwaśna 18% - 300ml
- śmietana słodka 18% - 300ml
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Schab poporcjować w plastry o grubości ok. 1 cm, poddusić w niewielkiej ilości wody w celu podgrzania. Cebulę obrać, podsmażyć w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie podlać cebulę niewielką ilością wody i również poddusić. Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać i dodać do cebulki. Obie śmietany połączyć i dodać do grzybów z cebulą a następnie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy. Schab z grzybami w śmietanie można podawać jako danie obiadowe lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.