Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem    
 
    
        Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas                  
- 6 plasterków ananasa z puszki
- 3 jajka 	
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej
- 1 słoiczek sosu tatarskiego                               
- ½ dojrzałego granatu
- płatki chilli    
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 1 litr wody
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.