Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym    
 
    
        Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - ½ kg filetu z kurczaka lub indyka 
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 jajko 
- ½ pęczka natki pietruszki            
- 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
- sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.