Zupa ze świeżych szparagów z krajanką - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa ze świeżych szparagów z krajanką    
 
    
        Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        -Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
- wiązka białych szparagów
- woda  - 0,75l
- sos sojowy -  1 łyżeczka
- śmietanka słodka 18%  -100ml
- śmietana kwaśna 18% - 100ml
 -masło  - 1 łyżka 
-mąka  - 1 łyżeczka
- sól, cukier, biały pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
- Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
- Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
- Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.