Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym    
 
    
        Łosoś z grilla na warzywnej tortilli z sosem koperkowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 4 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
- 4 placki tortilli             
- 1 papryka świeża czerwona
- 1 papryka świeża zielona
- 1 por             
- 2 średnie marchwie
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku 
- Sos koperkowy Tarsmak                 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Łososia doprawić solą,  pieprzem i odstawić do lodówki. Wszystkie warzywa pokroić w cieniutkie paseczki, połączyć z sosem koperkowym, wyłożyć na tortille i zwinąć. Łososia natłuścić olejem i grillować na tacce, a tortille z warzywami podgrzać na grillu. Podawać z Sosem koperkowym Tarsmak.
 
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.