KOKOSOWY   PRZYSMAK   Z  OWOCAMI
Składniki
•	1 i ½ szklanki mąki
•	Szczypta soli
•	¾ szklanki cukru
•	½ szklanki wiórków kokosowych
•	20 dag masła
•	2 żółtka
•	1 słoik marmolady śliwkowej
•	30-40 dag owoców
•	1 op. Galaretki np. cytrynowej lub specjalna galaretka do kiwi
Sposób przyrządzenia
- Mąkę przesiej na stolnicę, wymieszaj z cukrem, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi. Dodaj masło oraz żółtka. Składniki posiekaj ostrym nożem, a następnie rękoma zagnieć szybko kruche ciasto.
- Oderwij kawałek ciasta, z reszty uformuj kulę, owiń ją w folię spożywczą, odstaw na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na identyczne placki. Przełóż je na blachę. Odłożone ciasto (miękkie) umieść w szprycy, na jednym placku wyciśnij rant. Piecz na złoto w temp. 200 stopni (ok. 20 min.)
- Marmoladę podgrzej, przetrzyj przez sito. Posmaruj jeden placek, przykryj drugim z rantem. Wierzch również posmaruj marmoladą.
- Owoce umyj, obierz, pokrój na cząstki i ułóż na mazurku. Zalej tężejącą galaretką.