Fale dunaju z jabłkami.
Składniki
•	250 g masła roślinnego
•	6 jajek
•	2 szklanki mąki
•	Szklanka cukru pudru
•	Cukier waniliowy
•	2 łyżki kakao
•	Zapach rumowy
•	2 łyżki proszku do pieczenia
•	1 kg kwaskowatych jabłek
Polewa:
•	½ kostki masła
•	Szklanka cukru pudru
•	2 łyżki kakao
•	2 łyżki wody
Sposób przyrządzenia
- Utrzeć masło z cukrem, dodając po 1 żółtku. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianę.
- Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Rozłożyć pokrojone w półksiężyce jabłka.
-  Do drugiej części ciasta dodać kakao i 2 łyżki wody, wymieszać i wylać na owoce.
- Piec około 45 minut.
- Gdy ciasto ostygnie polać je polewą.