BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE Z SOSEM MAJONEZOWO-CZOSNKOWYM - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE Z SOSEM MAJONEZOWO-CZOSNKOWYM    
 
    
        BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE Z SOSEM MAJONEZOWO-CZOSNKOWYM
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	1 kg cienkiej białej kiełbasy
•	opakowanie ciasta francuskiego
•	2 jajka
NA SOS:
•	½ szklanki majonezu
•	łyżka jogurtu naturalnego
•	2 ząbki czosnku
•	Sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Czosnek obrać i przetrzeć przez praskę. Wszystkie składniki  sosu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Kiełbasę owinąć ciastem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Ponacinać ciasto co 2-3 cm. Jajka roztrzepać posmarować ciasto (można też posypać kminkiem). Kiełbasę w cieście piec ok. 30 minut w temperaturze 200oC. Ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Podawać na gorąco z dodatkiem sosu majonezowo-czosnkowego. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.