KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ    
 
    
        KURCZAK PIECZONY W ZALEWIE JOGURTOWEJ
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	8 udek
•	100 g boczku wędzonego w cienkich plastrach
•	250 ml jogurtu naturalnego
•	2 łyżki musztardy
•	3 ząbki czosnku
•	po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej mielonej papryki
•	10 pieczarek
•	sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Jogurt połącz z musztardą i dokładnie wymieszaj. Mięso natrzyj solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Każdy kawałek kurczaka zawiń w plastry boczku. Tak przygotowane mięso ułóż w formie do zapiekania i zalej mieszanką jogurtu z musztardą. Pieczarki pokrój w talarki rozłóż udkach. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 1800C. Potrawę podaj z ziemniakami i surówkami.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.