•	70 dag mięsa mielonego wieprzowego
•	6 kawałków parzonej białej kiełbasy
•	6 liści kapusty pekińskiej
•	2 jajka
•	1 kajzerka
•	1 szklanka mleka
•	23 łyżki bułki tartej
•	½ papryki czerwonej
•	1 szklanka bulionu
•	Po ½ łyżeczki słodkiej papryki i majeranku
•	Sól, pieprz, olej
Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i owinąć białą kiełbasę.
Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, dodać przyprawy do smaku oraz odciśnięta kajzerkę. Dobrze wyrobić masę.
Masę mięsną podzielić na 6 części, uformować placki o grubości pół cm. Na środku każdego ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, wlać bulion. Posypać posiekana papryką, przykryć i dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić na mniejsze części i przełożyć na talerz wyłożony sałatą.