Śledzie wielkopostne - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Śledzie wielkopostne
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Filet śledziowy solony ok.1/2 kg
5 średnich cebul
mały koncentrat pomidorowy
olej do smażenia                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety pokroić w paski i wrzucić do salaterki. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, troszkę podlać wodą. Można dodać liścia laurowego, ziele angelske.Lubię jeszcze dodać jabłko pokrojone w kostkę. Nie dosalać. Wszystko zagotować i zalać pokrojone śledzie. Odstawić na dobę do lodówki.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.