- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego                            
- 2 jajka                                                                              
- 3 łyżki bułki tartej                                                                 
- 1 łyżka mąki                                                                             
- 4 ząbki czosnku                                                                          
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo                                          
- 1 łyżka oleju          
- Sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak                                                        
Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Do pieczeni idealnie pasuje Sos chrzanowy PREMIUM marki Tarsmak.