Makaron ze szpinakiem, łososiem i roquefortem  - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Makaron ze szpinakiem, łososiem i roquefortem     
 
    
        Makaron ze szpinakiem, łososiem i roquefortem 
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        35 dkg wędzonego łososia
pęk świeżego szpinaku (lub 40 dkg mrożonego)
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
15 dkg ulubionego sera z niebieską pleśnią (roquefort, gorgonzola, lazur)
1 szklanka śmietany
2 łyżki oliwy
sól, świeżo mielony pieprz
40 dkg dowolnego makaronu - idealny będzie taki zrobiony własnoręcznie                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany lub rozgnieciony czosnek i chwilkę razem smażyć.
W tym czasie ugotować makaron, oczywiście al dente.
Dodać opłukane, odsączone i pokrojone liście szpinaku (mrożony wcześniej rozmrozić i osączyć na sicie). Chwilę razem dusić, tak aby szpinak zmienił swój wygląd.
Dodać pokruszony ser i po chwili śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. 
Wymieszać z makaronem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.