250-300 g makaronu penne 
 1 marchewka
 cebula
 1/2 czerwonej papryki
 kilka różyczek kalafiora (może być mrożony) 
 3-4 mini kolby kukurydzy 
 2 łyżki masła
 130 ml śmietanki 30%
 1 łyżeczka soku z cytryny
 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki 
 sól,pieprz do smaku
Marchewkę pokroić w półplasterki,kolby kukurydzy w plasterki (kawałki), czerwoną paprykę w kostkę. Cebulę posiekać,zeszklić na maśle i dodać marchewkę, kukurydzę,paprykę i kalafior. Dusić razem przez około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Połączyć ze śmietanką. Doprawić sokiem z cytryny. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i podać zaraz po przygotowaniu.