Fioletowe spaghetti - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Fioletowe spaghetti
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        25 dkg łopatki wieprzowej
 10 dkg szpinaku mrożonego w liściach 
 1/4 kapusty czerwonej
 1/2 pora
 1 śmietana 200g 12% 
 sól, pieprz
 słodka papryka
 marynata:
 3 ząbki czosnku
 1 papryczka chili
 1 mały jogurt naturalny
 1 łyżeczka koperku
 1 łyżeczka soli ziołowej
 pieprz
 zioła prowansalskie
 20 dkg makaronu spaghetti                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mięso pokroić w kostkę, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać 1 szklanką gorącej wody, przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie. Dodać szpinak, pokrojonego w półplasterki pora i startą na grubej tarce kapustę. Podsmażyć 10 minut. 
Do mięsa z warzywami dodać śmietanę wymieszaną z 1/2 łyżeczki soli. Poddusić 10 minut. Doprawić do smaku. 
Makaron ugotować al dente. Wymieszać z sosem. Podawać posypane parmezanem. Smacznego :)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.