Pieczemy chleb - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Pieczemy chleb

Świeży, cieplutki i chrupiący, z masełkiem lub bez dodatków. Chleb nasz powszedni. Dziś podpowiadamy, jak upiec pyszne pieczywo. Sprawdź, wypróbuj i zachwyć swoich domowników!

Domowe pieczywo o wiele łatwiej teraz jest zrobić, wyrobić i upiec niż bywało to kiedyś. Są gotowe mieszanki, wystarczy dodać wody, drożdży i upiec ale może warto zrobić chleb od podstaw i samodzielnie dobrać składniki. Taką propozycję chleba z sokiem pomidorowym dajemy Wam do wypróbowania na sobotę.


Chleb z sokiem pomidorowym



Familie trzyma za Was kciuki!

Najnowsze komentarze

  • 89.79.*.*Ikona zgłaszania komentarza
    Bardzo Wam dziękuję ;) Generalnie babciny sposób "na mokry patyczek" może się sprawdzić? Przy wolnej chwili wypróbuje, jak piszesz JKM - i postaram się sprawdzić. Najwyżej, jak nie wyjdzie, to będę miała wskazówkę na przyszłość :) Pozdrawiam. Królik
  • Awatar użytkownika jkm
    jkmIkona zgłaszania komentarza
    W większości moich przepisów na chleb domowy, które stosowałam i piekłam w piekarniku to czasy były różne ale temperatura w większości 200 C średni czas to około 60 minut, trzeba przetestować albo spróbować z innymi przepisami podanymi na piekarnik. Powodzenia życzę.
  • Awatar użytkownika witaminkaa
    witaminkaaIkona zgłaszania komentarza
    Niestety akurat ten chlebek powstał z przepisu do tego typu urządzeń i nie ma odpowiednika w opisie. Zapraszam do przepisów na Familie na : Chleb domowy "miejski" http://www.familie.pl/przepis/129/Chleb-domowy-miejski , Chleb bez zakwasu http://www.familie.pl/przepis/16/Chleb-bez-zakwasu .