Artykuł promocyjny Opublikowany przez: ULA 2011-12-09 14:54:19
Czym Miód Manuka różni się od tradycyjnych miodów?
Powszechnie wiadomo, że miód zawiera naturalnie występujące enzymy, które wytwarzają nadtlenek wodoru. Ma on właściwości antyseptyczne i antybakteryjne, które zostały udowodnione
Miód Manuka produkowany jest przez pszczoły, które zbierają nektar z krzewu Manuka lub drzewa herbacianego. Miejsce pochodzenia i główne miejsce występowania krzewu Manuka to Nowa Zelandia. Pszczoły zbierają nektar z kwiatów drzewa i przetwarzają go na miód.
Jak wykazują badania - Miód Manuka - jest to mono-kwiatowy miód zawierający substancję z silnymi właściwościami antybakteryjnymi, przeciwzapalnymi, przeciwbakteryjnymi, przeciwwirusowymi, antyoksydacyjnymi, antyseptycznymi oraz przeciwgrzybicznymi.
Ten unikalny składnik miodu Manuka był początkowo nazywany UMF ® (Unique Manuka Factor). Całkiem niedawno substancja ta została zidentyfikowana przez Profesora Thomasa Henle i oznaczona jako Methyloglyoxal - MGO. Jest to substancja o właściwościach leczniczych. Miód ten wykazuje także doskonałe zdolności do poprawiania wydolności naszego układu odpornościowego.
Jednym z miodów, który zasługuje na szczególną uwagę jest miód wytwarzany z nektaru kwiatów nowozelandzkiego krzewu herbacianego Manuka, charakteryzujący się wyjątkowymi właściwościami antybakteryjnymi, przeciwgrzybicznymi i przeciwzapalnymi.
Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o wyjątkowych właściwościach korzystnie wpływających na zdrowie i kondycję całego organizmu. Charakteryzuje je silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Znajdują zastosowanie jako środek wspomagający leczenie wielu chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny stosowany na rany i oparzenia.
Miód manuka MGO 400+
Miód Manuka MGO 400+ jest to najczęściej wybierany miodów manuka MGO przez klientów sklepu w Polsce i na Świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Miód MGOTM 400 + Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego metylogloxalu, naturalnego składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka.
Aktywny Miód Manuka MGO posiada silne właściwości antybakteryjne, które pozwalają zabić wszystkie bakterie, które powodują ból gardła, w tym paciorkowca.
Dolegliwości leczone Miodem Manuka
Działanie miodów Manuka potwierdzone zostało w przypadku takich schorzeń i przypadłości, jak:,
- wrzody żołądka
- bóle gardła i żołądka
- infekcje gardła i nosa
- trudno gojące się rany i rany cukrzycowe,
- egzemy, odleżyny, bakterie streptokoki,
- zespół jelita nadwrażliwego,
- choroby nowotworowe czy zapalenie dziąseł
- oraz gronkowiec
- trądzik.
Stosowanie Miodu Manuka
Najlepiej spożywać trzy pełne łyżeczki miodu Manuka codziennie. Jeśli infekcja jest w stadium zaawansowanym, należy trzymać miód w ustach przez kilka sekund, obracając go w ustach przed połknięciem. Zaleca się kontynuowanie stosowania przez co najmniej miesiąc do zabicia całej populacji bakterii paciorkowca w gardle.
Polacy coraz częściej sięgają po znane i sprawdzone naturalne metody, pomagające w walce z różnymi dolegliwościami. W problemach zdrowotnych, takich jak: choroby skórne, układu pokarmowego czy zwykłych przeziębieniach, szczególnie skuteczny okazuje się być miód i produkty wytwarzane na jego bazie.
Liczni klienci sklepu vitamarket.pl już cieszą się wysokimi właściwościami leczniczymi Miodu Manuka. Dołącz do nich! Tylko w sklepie vitamarket.pl znajdziesz oryginalne produkty oraz bardzo atrakcyjne ceny!
Miód Manuka to wspaniały prezent pod choinkę dla seniorów i nie tylko… Zapraszamy!
2.103.*.* 2014.02.20 00:36
Witam! Miałam problemy z infekcjami gardła, zatokami , często bòle gardła. W ciagu 3miesiecy lekarze faszerowali mnie antybiotykami, miałam ostre zapalenia gardła co 2-3 tygodnie I za każdym razem antybiotyk - wybrałam 5 seri antybiotykòw I nic nie pomogły , a jeszcze bardziej osłabiły organizm . Lekarze po zrobieniu wymiazu z gardła powiedzieli ze to paciorkowce I ze kazdy to ma I sie z tym zyje ( mieszkam w Anglii )Ktoś mi powiedział o miodzie manuka że warto spròbowac ,wiec kupiłam 2 słoiczki 15+akurat była promocja "kup 1drugi masz za grosz". Odkad spożywam ten miòd a mineło juz 3 miesiace ani sladu infekcji, bòlu gardła... Organizm sie uodparnia i mam nadzieje ze choroba nie wròci. Jedno wiem napewno, jeden słoiczek miodu nie pomoże ... Pozdrawiam I życzę zdròwka!
212.87.*.* 2012.10.06 19:40
Witam, słyszałam o tym wspaniałym miodzie . Jest zdrowy , ale nie jest tani. Mam zamair go kupić. Polecam
mallinka 2011.12.19 18:11
Dla mnie odkryciem okazały się cukierki z miodem i propolisem. Są niezbędne podczas jesienno-zimowych infekcji gardła. To do czego mogę się przyczepić to smak zdominowany propolisem ale szybko się przyzwyczaiłam. Wbrew pozorom są "wydajne".
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.