Opublikowany przez: Monika C. 2019-07-17 17:41:41
Autor zdjęcia/źródło: Makaron pełnoziarnisty - idealny dla wielbicieli zdrowego stylu życia, fot.: Lubella
Pełnoziarniste makarony już przekonały do siebie wielkie grono smakoszy, ale będzie ich jeszcze więcej! Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, bardziej delikatny smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę z tym smakiem dopiero rozpoczynają. W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.
Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!
Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawierają węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.
Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem, to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki – w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.
Składniki na dwie porcje:
Przygotowanie:
Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.
Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.
Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.
Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.