Pomidor
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
Obieram rzadko, zwłaszcza wtedy, gdy mają twardą skórkę albo jakąś brzydką.
Jak tam zjadacze pomidorów? Czy EHEC Was zniechęca do ich jedzenia? Mnie jakoś niespecjalnie, chociaż staram się je dokładnie wyparzać przed zjedzeniem...
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
Wczoraj zajadłam bardzo ale to bardzo smacznego pomidora. Malinówkę ze straganu.
Ceny pomidorów mamy różne - w przedziale od około 2 i coś ( marketowe) do 10 zł.
U nas nie bylo probolemow z e.coli w warzywach i szczeze mowiac w wiadomosciach tez o tym nie wspominali. A ja pomidorki wcinam na potege! Zaraz sie zbeiram do Lidla bo maja moje ulubione pomidorki, na galazkach, w promocji za pol ceny :)
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159
Wczoraj kupowałam na targu po 3 złote za 1 kg pomidorków:) Właśnie robię z nich sałatkę:)
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
W tym roku pomidory wyjątkowo mi smakują i jem ich więcej , niż zwykle ....
Ja za pomidorami, nie przepadam, ale nieraz zjadam na śniadanie. Za to bardzo lubię sok pomidorowy zwłaszcza do pizzy.
Jeśli już jem pomidory to zawsze obieram ze skórki.
I jeszcze jedno - moja mama zawsze robi w jesieni przecier pomidorowy. Pomidorowa jest pyszna z takiego domowego przecieru.
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
Przeczytałam dziś na kartce z kalendarza, że najlepiej kupować czerwone pomidory. A z zielonymi radzić sobie w taki sposób, że kłaść je blisko bananów, wtedy dojrzeją.
- Zarejestrowany: 07.05.2008, 09:21
- Posty: 26147
I pomidory są tanie:) Mam na nie smaka:)