11 października 2010 14:29 | ID: 306954
              
                                  
                  11 października 2010 14:34 | ID: 306959
              
                                  
                  11 października 2010 14:37 | ID: 306961
              
                                  
                  11 października 2010 14:43 | ID: 306967
              
                                  
                  11 października 2010 14:45 | ID: 306970
              
                                  
                  11 października 2010 20:06 | ID: 307198
              
                                  
                  11 października 2010 20:09 | ID: 307201
              
                                  
                  11 października 2010 20:09 | ID: 307202
              
                                  
                  11 października 2010 23:11 | ID: 307289
              
                                  
                  11 października 2010 23:58 | ID: 307296
              
                                  
                  12 października 2010 10:33 | ID: 307449
              
                                  
                  12 października 2010 11:34 | ID: 307501
              
                                  
                  12 października 2010 11:43 | ID: 307510
              
Dziękuję dziewczyny, Tigrina staram się nie myśleć jak dzielę mięso z czego to jest, a po drugie ja mam już wszystko podzielone na schabik, boczek, karkóweczkę, i resztę.
Gotuję dziś drugi raz i jak wystygnie to posmakuję, dziękuję za wszystkie porady, jesteście niezawodne. :)
                                  
                  12 października 2010 11:57 | ID: 307516
              
Dziękuję dziewczyny, Tigrina staram się nie myśleć jak dzielę mięso z czego to jest, a po drugie ja mam już wszystko podzielone na schabik, boczek, karkóweczkę, i resztę.
Gotuję dziś drugi raz i jak wystygnie to posmakuję, dziękuję za wszystkie porady, jesteście niezawodne. :)
                                  
                  12 października 2010 12:46 | ID: 307550
              
                                  
                  12 października 2010 12:51 | ID: 307557
              
                                  
                  12 października 2010 15:29 | ID: 307692
              
Napewno jest lepsza niz ta ze sklepu.Nie ma to jak Mielonka własnej roboty.
Oto Mój przepis na Mielonkę 
składniki: mięso mielone takie jak na kotlety mielone pieprz sól Czosnek Majeranek Mięso zmielić, doprawić solą, pieprzem, majerankiem ,przecisnietym przez praskę czosnkiem. Nie należy przesadzać z sola, lepiej dać mniej, bo po ugotowaniu mięso będzie bardziej słone od surowego. Nałożyć do 3/4 wysokości wyparzonych słoików (niezbyt dużych, np. takich po majonezie lub dżemie) zamknąć dobrze wytartymi dokładnie nakrętkami. Mięso należy dobrze ubić łyzką w słoiku. W dużym szerokim garnku układamy słoiki z mięsem, wlewamy zimną wodę do ok. połowy wysokości słoików, przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia(na wolnym ogniu). Następnie gotujemy na małym ogniu ok. 1 godzinę. Studzimy w garnku. Na drugi dzień ponownie gotujemy godzinę. Ostudzone słoiki z mielonką wstawiamy do lodówki. Na dole powinna wytworzyć się galaretka, a na górze smakowity smalczyk. Smacznego

                                  
                  12 października 2010 16:21 | ID: 307729
              
                                  
                  13 października 2010 12:59 | ID: 308273
              
Witam!
Oliwko nawet nie wiedziałam że jest cytatem dnia bo nie spojrzałam na główną stronę!
Wczoraj poczęstowaliśmy znajomych i...... stwierdzili że palce lizać!
Zróbmy jakiś zjazd to przywiozę moje słoiczki ;)
Pinquin - chlebek, mieloneczka i grzybki marynowane - nie ma nic lepszego! I co najważniejsze te chude mięsko to i dzieci mogą jeść bo to bez żadnych konserwantów!
                                  
                  13 października 2010 13:08 | ID: 308279
              
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!