16 maja 2015 00:11 | ID: 1221505
Znalazłam w necie ciekawy przepis na Topielca z rabarbarem . Mam zamiar upiec to ciacho .
Brzmi ciekawie..
Proszę o przepis na tego Topielca.Być może znam to ciasto pod inną nazwą.
I ja poproszę;)
Jutro wrzucę przepis .
rabarbar mam to czekam na przepis :)
16 maja 2015 00:35 | ID: 1221519
I ja chyba jakieś ciasto lub ciasteczka zrobię bo chęć mi naszła...
16 maja 2015 07:52 | ID: 1221543
Znalazłam w necie ciekawy przepis na Topielca z rabarbarem . Mam zamiar upiec to ciacho .
Brzmi ciekawie..
Proszę o przepis na tego Topielca.Być może znam to ciasto pod inną nazwą.
I ja poproszę;)
Jutro wrzucę przepis .
rabarbar mam to czekam na przepis :)
Topielec z rabarbarem .
Składniki ; 25 dag miękkiego masła , 1/2 szklanki cukru , cukier waniliowy , 3 jajka , 60 dag mąki , szczypta soli , 1/2 szklanki mleka , 5 dag drożdży , cukier puder do posypania ciasta .
Drożdże rozkruszyć do miski , wymieszać z cukrami , rozpuścić . Wlać mleko , wsypać mąkę , sól wbić jajka , wkroić miękkie masło . Zagnieść ciasto , włożyć do woreczka foliowego , dobrze zawiązać . Woreczek włożyć do miski z zimną wodą . Jak wypłynie - 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką dużą blachę . Na cieście ułożyć pokrojony , obtoczony w mące rabarbar . Na wierzch porwać na mniejsze kawałki resztę ciasta . Piec 45 - 50 minut w temp. 180 stopni . Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego .
16 maja 2015 08:02 | ID: 1221547
Znalazłam w necie ciekawy przepis na Topielca z rabarbarem . Mam zamiar upiec to ciacho .
Brzmi ciekawie..
Proszę o przepis na tego Topielca.Być może znam to ciasto pod inną nazwą.
I ja poproszę;)
Jutro wrzucę przepis .
rabarbar mam to czekam na przepis :)
Topielec z rabarbarem .
Składniki ; 25 dag miękkiego masła , 1/2 szklanki cukru , cukier waniliowy , 3 jajka , 60 dag mąki , szczypta soli , 1/2 szklanki mleka , 5 dag drożdży , cukier puder do posypania ciasta .
Drożdże rozkruszyć do miski , wymieszać z cukrami , rozpuścić . Wlać mleko , wsypać mąkę , sól wbić jajka , wkroić miękkie masło . Zagnieść ciasto , włożyć do woreczka foliowego , dobrze zawiązać . Woreczek włożyć do miski z zimną wodą . Jak wypłynie - 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką dużą blachę . Na cieście ułożyć pokrojony , obtoczony w mące rabarbar . Na wierzch porwać na mniejsze kawałki resztę ciasta . Piec 45 - 50 minut w temp. 180 stopni . Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego .
Spisane !!!Do zrobienia :)
16 maja 2015 08:05 | ID: 1221548
Znalazłam w necie ciekawy przepis na Topielca z rabarbarem . Mam zamiar upiec to ciacho .
Brzmi ciekawie..
Proszę o przepis na tego Topielca.Być może znam to ciasto pod inną nazwą.
I ja poproszę;)
Jutro wrzucę przepis .
rabarbar mam to czekam na przepis :)
Topielec z rabarbarem .
Składniki ; 25 dag miękkiego masła , 1/2 szklanki cukru , cukier waniliowy , 3 jajka , 60 dag mąki , szczypta soli , 1/2 szklanki mleka , 5 dag drożdży , cukier puder do posypania ciasta .
Drożdże rozkruszyć do miski , wymieszać z cukrami , rozpuścić . Wlać mleko , wsypać mąkę , sól wbić jajka , wkroić miękkie masło . Zagnieść ciasto , włożyć do woreczka foliowego , dobrze zawiązać . Woreczek włożyć do miski z zimną wodą . Jak wypłynie - 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką dużą blachę . Na cieście ułożyć pokrojony , obtoczony w mące rabarbar . Na wierzch porwać na mniejsze kawałki resztę ciasta . Piec 45 - 50 minut w temp. 180 stopni . Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego .
Spisane !!!Do zrobienia :)
U mnie rabarbar był trochę kwaśny , ale w połączeniu z ciastem smak był dość ciekawy . Zamiast rabarbaru można dodać inne owoce .
16 maja 2015 08:11 | ID: 1221552
Znalazłam w necie ciekawy przepis na Topielca z rabarbarem . Mam zamiar upiec to ciacho .
Brzmi ciekawie..
Proszę o przepis na tego Topielca.Być może znam to ciasto pod inną nazwą.
I ja poproszę;)
Jutro wrzucę przepis .
rabarbar mam to czekam na przepis :)
Topielec z rabarbarem .
Składniki ; 25 dag miękkiego masła , 1/2 szklanki cukru , cukier waniliowy , 3 jajka , 60 dag mąki , szczypta soli , 1/2 szklanki mleka , 5 dag drożdży , cukier puder do posypania ciasta .
Drożdże rozkruszyć do miski , wymieszać z cukrami , rozpuścić . Wlać mleko , wsypać mąkę , sól wbić jajka , wkroić miękkie masło . Zagnieść ciasto , włożyć do woreczka foliowego , dobrze zawiązać . Woreczek włożyć do miski z zimną wodą . Jak wypłynie - 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką dużą blachę . Na cieście ułożyć pokrojony , obtoczony w mące rabarbar . Na wierzch porwać na mniejsze kawałki resztę ciasta . Piec 45 - 50 minut w temp. 180 stopni . Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego .
Spisane !!!Do zrobienia :)
U mnie rabarbar był trochę kwaśny , ale w połączeniu z ciastem smak był dość ciekawy . Zamiast rabarbaru można dodać inne owoce .
Fajne bo z owocami!!! i mozna nawet wybrać sobie owoce :) mój w oródku też dość kwaśny ,ale ja to zawsze go pokroję i ciut cukrem zasypię by słodyczy złapał ,bo Mąż by nie ruszył nie lubi kwaśnych owoców ,Adusia wygryzła by same ciasto :)
16 maja 2015 09:26 | ID: 1221595
I ja lubię takie ciasta, niech mi tylko rabarbar wyrośnie.. to taki pierwszy świeży ,,owoc" z ogródka..
17 maja 2015 17:08 | ID: 1222054
A tu obiecany przepis. Mam nadzieję że Wam posmakuje!
https://www.familie.pl/przepis/2136/Dalmatynczyk
17 maja 2015 17:16 | ID: 1222059
I ja chyba jakieś ciasto lub ciasteczka zrobię bo chęć mi naszła...
Nic nie robiłam bo ledwo żyłam - plecy dały mi się we znaki...
17 maja 2015 19:43 | ID: 1222080
Nie robiłam nic.
17 maja 2015 20:43 | ID: 1222109
Ja miałam właśnie drożdżowe z owocami:)
17 maja 2015 20:43 | ID: 1222110
Znalazłam w necie ciekawy przepis na Topielca z rabarbarem . Mam zamiar upiec to ciacho .
Brzmi ciekawie..
Proszę o przepis na tego Topielca.Być może znam to ciasto pod inną nazwą.
I ja poproszę;)
Jutro wrzucę przepis .
rabarbar mam to czekam na przepis :)
Topielec z rabarbarem .
Składniki ; 25 dag miękkiego masła , 1/2 szklanki cukru , cukier waniliowy , 3 jajka , 60 dag mąki , szczypta soli , 1/2 szklanki mleka , 5 dag drożdży , cukier puder do posypania ciasta .
Drożdże rozkruszyć do miski , wymieszać z cukrami , rozpuścić . Wlać mleko , wsypać mąkę , sól wbić jajka , wkroić miękkie masło . Zagnieść ciasto , włożyć do woreczka foliowego , dobrze zawiązać . Woreczek włożyć do miski z zimną wodą . Jak wypłynie - 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką dużą blachę . Na cieście ułożyć pokrojony , obtoczony w mące rabarbar . Na wierzch porwać na mniejsze kawałki resztę ciasta . Piec 45 - 50 minut w temp. 180 stopni . Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego .
Ja mam identyczny przepis, ale ze śliwkami:) Smaczne to ciasto:)
30 maja 2015 10:15 | ID: 1225108
Zrobiłam "zebrę " z przepisu Grażynki :) pycha
Dzisiaj mam zamiar upiec to ciacho .
30 maja 2015 10:18 | ID: 1225113
Ja nic nie piekę...
30 maja 2015 10:20 | ID: 1225114
Zrobiłam "zebrę " z przepisu Grażynki :) pycha
Dzisiaj mam zamiar upiec to ciacho .
Polecam jest dobre...
Ja wczoraj kupiłam 3BIT z naszej piekarni - jest pyszzne...
30 maja 2015 17:42 | ID: 1225173
Zrobiłam "zebrę " z przepisu Grażynki :) pycha
Dzisiaj mam zamiar upiec to ciacho .
Polecam jest dobre...
Ja wczoraj kupiłam 3BIT z naszej piekarni - jest pyszzne...
ja nic nie upiekłam :(
30 maja 2015 19:09 | ID: 1225174
A ja dzisiaj zrobiłam blok czekoladowy :)
30 maja 2015 20:14 | ID: 1225178
Jadłam ostatnio pyszne ciasto z rabarbarem! Pychota.. Czekam bo obiecano mi przepis
31 maja 2015 09:24 | ID: 1225259
Ostatnio babke piekłam, teraz nic.
31 maja 2015 17:44 | ID: 1225349
I szarlotka wyszła.. taka najzwyklejsza..
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.