Puree ziemniaczane i nie tylko. - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek: 

Puree ziemniaczane i nie tylko.

30odp.
Strona 2 z 2
Odsłon wątku: 7915
Avatar użytkownika alanml
alanmlPoziom:
  • Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
  • Posty: 30511
  • Zgłoś naruszenie zasad
5 stycznia 2011 12:35 | ID: 369629

Jadacie? Robicie? Czy tylko z ziemniaków? Podzielcie się przepisami!

Użytkownik usunięty
    21
    • Zgłoś naruszenie zasad
    5 stycznia 2011 17:14 | ID: 369866

    Póki co robię ziemniaczane z dodatkiem zielonej pietruszki - przepis na te ziemniaki w kropki są w naszym familijnym blogu.

    Użytkownik usunięty
      22
      • Zgłoś naruszenie zasad
      5 stycznia 2011 19:14 | ID: 370003

      ...robię puree z ziemniaków z dodatkiem masła lub letniego mleka, albo z żółtym serem...z dodatkiem zieleninki...

      bardzo dobre jest do dania bez sosu - wtedy jest to takie wilgotne i smaczne...

      Użytkownik usunięty
        23
        • Zgłoś naruszenie zasad
        5 stycznia 2011 19:22 | ID: 370014
        Krystyna83 (2011-01-05 20:14:40)

        ...robię puree z ziemniaków z dodatkiem masła lub letniego mleka, albo z żółtym serem...z dodatkiem zieleninki...

        bardzo dobre jest do dania bez sosu - wtedy jest to takie wilgotne i smaczne...

        Krysiu a jaki ser dodajesz? potarkowany? brzmi smakowicie, wiec chetnie sprobuje :)

        Użytkownik usunięty
          24
          • Zgłoś naruszenie zasad
          5 stycznia 2011 19:24 | ID: 370021
          anibunny (2011-01-05 20:22:07)
          Krystyna83 (2011-01-05 20:14:40)

          ...robię puree z ziemniaków z dodatkiem masła lub letniego mleka, albo z żółtym serem...z dodatkiem zieleninki...

          bardzo dobre jest do dania bez sosu - wtedy jest to takie wilgotne i smaczne...

          Krysiu a jaki ser dodajesz? potarkowany? brzmi smakowicie, wiec chetnie sprobuje :)

          ...tak, potarkowany, bo musi w gorących ziemniaczkach rozpuścić się...pycha!

          Użytkownik usunięty
            25
            • Zgłoś naruszenie zasad
            5 stycznia 2011 19:27 | ID: 370027

            To ja jutro lub w piatek przetestuje to puree z serem :) jeszcze tylko nei wiem co do niego moznaby zrobic.

            Avatar użytkownika madalenadelamur
            • Zarejestrowany: 22.02.2010, 10:02
            • Posty: 3921
            26
            • Zgłoś naruszenie zasad
            5 stycznia 2011 19:31 | ID: 370032
            Krystyna83 (2011-01-05 20:24:43)
            anibunny (2011-01-05 20:22:07)
            Krystyna83 (2011-01-05 20:14:40)

            ...robię puree z ziemniaków z dodatkiem masła lub letniego mleka, albo z żółtym serem...z dodatkiem zieleninki...

            bardzo dobre jest do dania bez sosu - wtedy jest to takie wilgotne i smaczne...

            Krysiu a jaki ser dodajesz? potarkowany? brzmi smakowicie, wiec chetnie sprobuje :)

            ...tak, potarkowany, bo musi w gorących ziemniaczkach rozpuścić się...pycha!

            Mmm...Pychotka możnaby rzec ;)

            Użytkownik usunięty
              27
              • Zgłoś naruszenie zasad
              5 stycznia 2011 19:36 | ID: 370038
              anibunny (2011-01-05 20:27:54)

              To ja jutro lub w piatek przetestuje to puree z serem :) jeszcze tylko nei wiem co do niego moznaby zrobic.

              ...coś bez sosu: mielony, schabowy, smażoną rybkę/ filet /...

              Użytkownik usunięty
                28
                • Zgłoś naruszenie zasad
                5 stycznia 2011 19:39 | ID: 370041
                Krystyna83 (2011-01-05 20:36:36)
                anibunny (2011-01-05 20:27:54)

                To ja jutro lub w piatek przetestuje to puree z serem :) jeszcze tylko nei wiem co do niego moznaby zrobic.

                ...coś bez sosu: mielony, schabowy, smażoną rybkę/ filet /...

                Nie jestem fanka sosow :) dziekuje za pomysly :)

                Avatar użytkownika czerwona panienka
                • Zarejestrowany: 31.01.2010, 09:26
                • Posty: 21500
                29
                • Zgłoś naruszenie zasad
                5 stycznia 2011 21:44 | ID: 370188

                Ja nawet do codziennego obiadu do ziemniaków dodaję łyżeczkę masła i dobrze ugniatam. Ziemniaki wtedy są przepyszne. A puree uwielbiam!

                Avatar użytkownika Kamila2010
                Kamila2010Poziom:
                • Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
                • Posty: 10745
                30
                • Zgłoś naruszenie zasad
                5 stycznia 2011 21:47 | ID: 370193

                Masło czy kwaśną śmietanę do ziemniaków bardzo czesto daję.Puree dobre ale własnej roboty nie z proszku.