9 czerwca 2010 09:58 | ID: 224849
9 czerwca 2010 11:52 | ID: 224901
9 czerwca 2010 11:53 | ID: 224902
9 czerwca 2010 11:54 | ID: 224903
9 czerwca 2010 11:56 | ID: 224905
9 czerwca 2010 11:58 | ID: 224908
9 czerwca 2010 12:47 | ID: 224939
9 czerwca 2010 18:59 | ID: 225140
9 czerwca 2010 19:17 | ID: 225163
9 czerwca 2010 20:15 | ID: 225210
dno dużej blahcy wykładam okragłymi biszkoptami. Na to krem ( można sklepowy karpatkowy lub własny domowy) - na krem truskawki - na całość wylewamy trzy rozpuszczone w wodzie galaretki truskawkowe. Całośc do lodówki. Dokładnie schłodzone i stężone znika momentalnie;-) To taka nieco szybsza wersja ciacha.
5 czerwca 2012 16:11 | ID: 791967
a ja bym potrzebowala przepis na biszkopt...
marzy mi sie biszkopt przełozony bita smietana . na biszkopt truskawki i na nie galaretka....
5 czerwca 2012 17:20 | ID: 791988
Ja proponuje biszkopt, najszybciej i najlepiej :)
A truskawki uwielbiam :)
5 czerwca 2012 17:52 | ID: 792010
ja robię na ciasteczkach biszkoptowych, masę gotową (sernik na zimno) mieszam z serkami homogenizowanymy+mleko, na to truskawki i galaretka. do lodówki i po 2h można się zajadać!
pychaaaaaaaa:)
5 czerwca 2012 18:54 | ID: 792037
A moze biszkopt z kremem truskawkowym, truskawkami i galaretką?
5 czerwca 2012 18:59 | ID: 792047
A moze biszkopt z kremem truskawkowym, truskawkami i galaretką?
najszybsze ciasto na świecie:) Hihihi....,
5 czerwca 2012 19:07 | ID: 792051
Kupiłam dzisiaj truskawki, więc jutro będę robić ciasto z truskawkami , kremem i galaretką.
5 czerwca 2012 19:11 | ID: 792055
a jak sie robi biszkopt? jakies przepisy???
5 czerwca 2012 19:14 | ID: 792058
Ucieram 6 żółtek z 6 łyżkami cukru. Potem stopniowo dodaję 6 łyżek dobrej mąk i( Lubella , tortowa) i 6 łyżek mąki ziemniaczanej. Na koniec dodaję pianę z 6 jaj. Wylewam do tortownicy ( większej - jak biszkopt będzie cieńszy to nie szkodzi) . I piekę aż się dobrze zarumieni.
a jak sie robi biszkopt? jakies przepisy???
Tak jak wyżej!!!
5 czerwca 2012 19:15 | ID: 792060
dziekuje
5 czerwca 2012 19:16 | ID: 792063
na termomix to bym podała...ale tak żeby samej...sory - to nie :)
5 czerwca 2012 19:28 | ID: 792080
Ucieram 6 żółtek z 6 łyżkami cukru. Potem stopniowo dodaję 6 łyżek dobrej mąk i( Lubella , tortowa) i 6 łyżek mąki ziemniaczanej. Na koniec dodaję pianę z 6 jaj. Wylewam do tortownicy ( większej - jak biszkopt będzie cieńszy to nie szkodzi) . I piekę aż się dobrze zarumieni.
a jak sie robi biszkopt? jakies przepisy???
Tak jak wyżej!!!
robiłam podobnie z tym , że brałam 7 jajek , 7 łyżek cukru i 7 łyżek mąki pszennej . Nie dodawałam nigdy mąki ziemniaczanej ...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.