Ciasto PIEGUSEK (łatwe)
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 szkl. białek
1 margaryna
1 proszek do pieczenia
1 aromat (dowolny)
Wszystkie składniki suche wymieszać w misce.Białka ubić na sztywno dodając aromat pod koniec ubijania.Margarynę rozpuścić.Do suchych składników wlać ostudzoną margarynę i dobrze wymieszać a na koniec dodać białka.Białka w masie rozprowadzić łyżką.Piec ok.50 min.,w temp. 160
Właśnie pomyślałam o tym cieście ale nie mogłam wykopać przepisu a tu Anetka go podała. Dzięki Anetko! Uwielbiam to ciasto, bo jest lekke pyszne.
zrobiłam ptasie mleczko.
Białka ubiłam z cukrem i cukrem pudrem, dodałamzastygającej galaretki z domieszką żelatyny...wyszło bardzo dobre:)
tylko zrobił się galaretkowy osad na dole ( czywiscie jadalny i smaczny, ale czy to jest reguła,ze musi taki byc?)
Familie.pl – Internetowa Społeczność Rodziców. To Portal dla rodziców tworzony przez rodziców. Szczegółowy
opis ciąży – tydzień po tygodniu, fazy porodu – przełam swój strach i nie bój się pytać. Na specjalnym forum
dla rodziców znajdziesz rozwiązania wszystkich swoich problemów. Nasi eksperci – lekarze, prawnicy i wielu
innych za darmo udzielają porad dla rodziców. Ślub i wesele, Ciąża, Rodzice – to tylko niektóre tytuły
naszych serwisów. W każdym z nich znajdziesz coś dla siebie. Przyłącz się do nas!