Wielkanoc wiąże się z wielką ilością jajek, ale.. zastanawiam się co z nich robić, zazwyczaj robiło się jajka w majonezie u nas.
Polecicie mi coś?
15 kwietnia 2014 10:02 | ID: 1103851
tylko jajka w majonezie.
15 kwietnia 2014 10:27 | ID: 1103861
tylko jajka w majonezie.
u nas właśnie tylko też takie. A myślałam, aby coś innego zrobić.
15 kwietnia 2014 10:31 | ID: 1103863
tylko jajka w majonezie.
u nas właśnie tylko też takie. A myślałam, aby coś innego zrobić.
W internecie roi się od przepisów na jajka na ileś tam sposobów... Na pewno znajdziesz coś co przypadnie Ci do gustu
15 kwietnia 2014 14:31 | ID: 1103997
Może nie tylko główne danie ale np. do białego barszczu, sałatek święconki..
15 kwietnia 2014 14:35 | ID: 1104000
Ale po co internet. Przecież wiele przepisów jest na naszym forum.
Ja podam jajka faszerowane na trzy sposoby. Ze szczypiorkiem i majonezem, Z wędzonym łososiem( nie trzeba tego dużo). I z pieczarkami.
15 kwietnia 2014 14:39 | ID: 1104002
Dagmara...Tu Paulina podawała fajne przepisy na potrawy z jajek.
https://www.familie.pl/artykul/Jajka-faszerowane-zapiekane-PRZEPISY-JAKICH-NIE-ZNACIE,7492,1.html
15 kwietnia 2014 14:48 | ID: 1104004
Ja robię m.in. jajeczka faszerowane...
https://www.familie.pl/przepis/870/Jajeczka-faszerowane
Jajeczka wielkanocne... żabki...
https://www.familie.pl/przepis/1263/Jajeczka-wielkanocne-zabki
15 kwietnia 2014 18:28 | ID: 1104075
Są 2 identyczne wątki . Czy nie można ich połączyć ?
15 kwietnia 2014 19:01 | ID: 1104080
w majonezie ze szczypiorem i rzodkiewką. najlepsze ;-) choć smaczne są też nadziewane sałatką jarzynową.
15 kwietnia 2014 20:36 | ID: 1104092
nadziewane z pieczarkami lubię, pieczarki smaży się z cebulką, potem drobno mieli blenderem, dorzuca żółtko, soli pieprzu i natki pietruszki, odrobinę majonezu i wypełnia się białka:)
15 kwietnia 2014 23:10 | ID: 1104107
nadziewane z pieczarkami lubię, pieczarki smaży się z cebulką, potem drobno mieli blenderem, dorzuca żółtko, soli pieprzu i natki pietruszki, odrobinę majonezu i wypełnia się białka:)
robie identyczne,tyle,ze cale umyte pieczarki tarkuje na tarce jarzynowej a potem podsmazam,pycha sa te jajeczka
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.