Krokiety z pieczarkami i żółtym seremKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 8, liczba wizyt: 32478 |
Nadesłane przez: monik231 10-02-2011 09:24
Kanapki z tuńczyka
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (odsączyć)
- 1jajko
- czosnek w proszku (do smaku)
- sól i pieprz do smaku
- krakersy lub bułka tarta
- olej lub smalec do smażenia
- bułki (ja używam chleba tostowego)
Zmieszaj razem pierwsze 4 składniki. Jeżeli mieszanina jest zbyt wilgotna możemy dodać trochę zmielonych krakersów lub bułki tartej.
Uformuj z tego niezbyt grube placki i smaż na rozgrzanym tłuszczu około 4 minuty z obu stron.
Kanapki takie możesz jeść z plasterkiem sera, pomidora i sałatą. Są na prawdę pyszne:)
Życzę smacznego!!!!!