Mikołaj Rey: Czekolada jest bardzo zdrowa, to substytut miłości
Czekolada jest bardzo zdrowa. Ma dużo witaminy A i magnezu, zawiera również tryptofan. - To magiczny składnik, który zamienia się w naszym organizmie w endorfiny, czyli neuroprzekaźniki wyzwalające radość – podkreśla Mikołaj Rey. – Czekolada nie tylko zwiększa naszą koncentracje, ale jest w stanie wpłynąć na nasz nastrój i co najważniejsze, jej zbawienne działanie na nasz organizm zostało potwierdzone naukowo – dodaje kucharz i znawca smaku.

Niestety, nie wszystko, co nazwano czekoladą, jest nią w stu procentach. – Należy zwrócić uwagę na skład. Najzdrowsza i najlepsza jest najprostsza tabliczka gorzkiej czekolady, ponieważ zawiera dużą ilość kakao i ma wszelkie pożądane walory smakowe. Trzeba uważać na produkty czekoladopodobne, których jest mnóstwo na rynku – ostrzega Rey. Niestety, uwielbiana przez Polaków biała czekolada, nie jest prawdziwą czekoladą.
interia.pl
To Kochani - sięgajmy po... gorzką czekoladę...{#yes}